Puține vitamine au aceleași beneficii pentru sănătate ca vitamina C. Ca un nutrient esențial și un antioxidant puternic, consumul de alimente care conțin vitamina C poate avea un impact uriaș asupra sănătății tale din interior spre exterior – literalmente.
De fapt, vitamina C (sau acidul ascorbic) poate îmbunătăți aproape orice, de la sănătatea pielii la funcția imunitară și tot ce se află între ele. Este ușor să obțineți toate beneficiile pentru sănătate ale acestei vitamine solubile în apă, incluzând câteva porții de alimente cu vitamina C, cum ar fi ardeiul gras și merele, în dieta dumneavoastră.
Deci, de câtă vitamină C aveți nevoie în fiecare zi și cum vă puteți maximiza aportul pentru returnări?
Ce este vitamina C?
Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, este o vitamină solubilă în apă care acționează ca un antioxidant și joacă un rol în menținerea țesutului conjunctiv al organismului.
Lipsa vitaminei C poate duce la:
– sângerări ale gingiilor
– oboseală
– imunitate scăzută
Lista alimente pe care sa le includeți în meniul zilnic:
Coacăze negre – 1 cană: 203 mg (338% DZ)
Ardei roșu – 1 cană: 190 mg (317% DZ)
Kiwi – 1 cană: 164 mg (273% DZ)
Guava – 1 fruct: 126 mg (209% DZ)
Ardei gras verde – 1 cană: 120 mg (200% DZ)
Portocală – 1 fruct: 98 mg (163% DZ)
Căpșuni – 1 cană: 89 mg (149% DZ)
Papaya – 1 cană: 87 mg (144% DZ)
Broccoli – 1 cană, crud: 81 mg (135% DZ)
Kale – 1 cană, crudă: 80 mg (134% DZ)
Pătrunjel – 1 cană: 80 mg (133% DZ)
Ananas – 1 cană: 79 mg (131 DZ)
Varza de Bruxelles – 1/2 cană, fiartă: 48 mg (81% DZ)
Conopidă – 1 cană, crudă: 46 mg (77% DZ)
Mango – 1 cană: 46 mg (76% DZ)
Lămâie – 1 fruct: 45 mg (74% DZ)
Grapefruit – 1/2 fruct: 38 mg (64% DZ)
Miere – 32 mg (53% DZ)
Mazăre – 1 cană, gătită: 23 mg (38% DZ)
Roșii – 1 cană, crude: 23 mg (38% DZ)