Prin Programul ELECTRIC UP, poți obține o finanțare de până la 150 000 de euro pentru instalarea:
Finanțarea nerambursabilă se acordă în cuantum de maxim 150.000 euro per beneficiar, reprezentând 75% din valoarea investitiei, restul de 25% fiind asigurat din surse proprii ale beneficiarului. Pentru propunerea tehnico-economică, sunt necesare facturile de energie electrică ale societății pe ultimele 12 luni.
Prin intermediul Termene.ro aveti acces la formularul de mai sus, programarea pentru consultanta.
Termene.ro este instrumentul de căutare și informare preferat de profesioniști. Acesta cuprinde date juridice și financiare despre toate firmele din România, informații relevante din dosarele de pe rolul instanțelor de judecată, precum și o serie de funcții menite să-ți faciliteze activitatea de zi cu zi.
Ministerul Energiei a promovat un proiect de modificare a Ordonanței de Urgență OUG nr. 159/2020, lansând a doua ediție a programului „ELECTRIC UP”, cu un buget de 450 milioane lei. Programul este destinat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) și persoanelor juridice din sectorul HORECA. În această ediție, valoarea finanțării nerambursabile crește de la 100.000 euro la 150.000 euro, iar puterea instalată pentru panourile fotovoltaice finanțate ajunge până la 150 kW. Programul finanțează, de asemenea, dezvoltarea stațiilor de reîncărcare pentru mașini electrice, încurajează stocarea energiei și introduce finanțarea sistemelor alternative de încălzire-răcire.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a subliniat importanța acestui program pentru IMM-uri, evidențiind evoluția semnificativă în sprijinirea sectorului energetic durabil și interesul major al mediului de afaceri pentru prima ediție a programului.
Programul se adresează IMM-urilor și operatorilor din HORECA, care pot beneficia de finanțare pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și sisteme alternative de încălzire/răcire. Finanțarea poate atinge 150.000 euro per beneficiar, acoperind până la 75% din cheltuielile eligibile, restul de 25% fiind cofinanțare din surse proprii.
Proiectul de investiții trebuie să includă un sistem de panouri fotovoltaice cu o putere instalată între 27 kWp și 150 kWp, o stație de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice și un sistem alternativ de încălzire/răcire, cu decontări proporționale cu puterea instalată.