Grădinăritul de bucătărie revine. Aceste grădini de legume mici, atractive și productive au un fel de renaștere. Apar în curțile din întreaga lume. Să aruncăm o privire la elementele de bază ale grădinăritului de bucătărie. Cu o grădină de bucătărie, scopul este să ieși în spatele casei și să selectezi cele mai proaspete alimente pentru mesele tale. Grădina este poziționată chiar lângă casă pentru recoltare convenabilă, precum și lângă o sursă de apă.
Adesea, florile decorative sunt adăugate în aceeași grădină pentru a încuraja polenizarea și pentru a acționa ca un repelent natural sau ca o capcană pentru dăunători.
Unii oameni spun că o grădină de legume ar arăta deplasat în curtea lor. Ei își imaginează rânduri drepte și goluri noroioase inestetice în care plantele au fost dezgropate. Dar nu există niciun motiv pentru care grădinile de legume să nu fie la fel de frumoase ca grădinile de flori!
Cuprins:
TogglePlantați flori printre răsaduri. Nu numai că aceste flori ne vor ajuta să avem o grădină mai frumoasă, dar o vor ajuta într-un mod cât mai direct posibil. Florile au capacitatea de a atrage multe insecte benefice care vor ataca insectele dăunătoare din grădina ta. Astfel, vei putea crea un microsistem de care plantele tale vor beneficia.
Ideea de a amesteca legume, fructe, ierburi aromatice și flori nu este una nouă. Francezii o fac în „potagers” (grădinile de bucătărie) de secole. Este o abordare mai lejeră, care funcționează ca o uniune cu natura și este asemănătoare cu o grădină de flori, cu excepția axată pe comestibile!
Nu se folosesc substanțe chimice, culturile sunt rotite anual sau o dată la 2 ani, iar plantarea însoțitoare adecvată înseamnă că repelenții naturali își au ultimul cuvânt. Această practică durabilă de gradinarit bio încurajează o serie de păsări și polenizatori.
Este nevoie doar de o mică bucată de grădină pentru a crește legume esențiale. Cu grădina de legume în pătrate sau alte forme si aspecte, vă puteți bucura rapid și simplu, fără a intra în detaliile de grădinărit din punct de vedere agricol.
Principalele avantaje ale acestei noi abordări în grădinărit
– aveți nevoie de puțin spațiu (puteți avea o grădină de legume la oraș)
– pot fi cultivate legume pe o suprafață foarte mică (doar terasa)
– nevoile de apă sunt limitate în mod clar
– nu sunt necesare îngrășăminte sau pesticide: 100% natural!
– principalele dificultăți ale grădinăritului nu exista, totul se face din placere
– se poate începe în orice anotimp
– se pot face astfel de activități împreună cu copiii, care iubesc grădinăritul
Frunzele uscate, chiar și cu beneficiile lor, au capacitatea de a răspândi boli la legumele din grădinile noastre. Pentru a proteja plantele, este indicat să păstrați grădina cât mai curată. Prin urmare, este bine să colectați ramurile și frunzele căzute cel puțin o dată pe săptămână. De asemenea, dacă vedem o frunză infectată, este mai bine să o rupem și să o aruncăm la gunoi.
Chiar dacă nu vrei să produci prea mult, este important să-ți fertilizezi plantele pentru că le ajută să crească mai repede. Pentru fertilizarea naturală a legumelor, puteți folosi, de exemplu, rămășițele erbivorelor (iepuri, cai, oi, găini, vaci).