Păduchii la găini apar o data cu venirea căldurii, indiferent cat de des faci curățenie in cotețele și cuibarele pentru găini. Combaterea păduchilor la găini în cotețe este esențială pentru a proteja efectivul de păsări și producția de ouă. Există foarte multe opțiuni de a scăpa de păduchi la găini, atât cu substanțe chimice, cât și cu substanțe naturale, pe care le puteți utiliza cu succes pentru a combate păduchii în cotețul găinilor.
IMPORTANT DE RETINUT
Înainte de toate, este posibil să vă întrebați dacă păduchii de găină pot fi transmiși și la om. Răspunsul este nu! Păduchii păsărilor sunt diferiți de cei care pot afecta oamenii, deși au capacitatea de a se deplasa extrem de rapid. Ei pot sări pe hainele sau pielea ta și te pot ciupi chiar, dar deoarece nu pot să se hrănească, în cele din urmă vor muri. De obicei păduchii stau în coteț, își fac „colonii” în diferite colturi ascunse si se urca pe gaini doar in timpul noptii, secatuindu-le de nutrienti.
De cele mai mult ori cand controlati gainile pe timp de zi, veti constata ca sunt curate si ca nu au paduchi, deoarece acestia se ascund in crapaturi odata cu venirea diminetii. Cu 20-30 de ani in urma, existau paduchi care stateau si pe timp de zi in penajul gainilor, la imbinarea aripilor cu pieptul, insa acum poti constata cu stupoare ca gainile tale sunt curate, desi cotetul poate fi plin de paduchi. Atentie, daca sunt prea multi sa va puneti ceva pe cap si sa va acoperiti bine, deoarece doar apropiindu-va de interiorul cotetului paduchii vor sari pe haine sau pe maini.
Cuprins:
Toggleidentificati sursa paduchilor
Acesta este un tratament rapid și eficient pentru combaterea păduchilor de găină în cotețe.
Insecticid natural cu frunze de soc: Puteți prepara un insecticid natural folosind frunze de soc.
Fierbeți aproximativ 230 de grame de frunze de soc în jumătate de litru de apă timp de aproximativ 30 de minute. Strecurați lichidul și lăsați-l să se răcească.
Puteți stropi cu această substanță în cotetele găinilor conform indicațiilor de pe canalul de Youtube „Dany și Cory”.
De asemenea, această substanță poate fi utilizată pentru a stropi plantele împotriva afidelor, musculiței morcovului și gândacilor de castraveți. În acest caz, adăugați o lingură de săpun dizolvată în jumătate de litru de apă caldă separat, iar apoi amestinați apa cu săpun cu ceaiul de frunze și lăsați-l să se răcească înainte de utilizare.
Crengi si frunze de soc agățate în cuibarul găinilor
Pentru a combate paduchii de gaina, se pot agata crengi de soc, cu frunzele lor, si in interiorul cuibarului de gaini. De ce? Pentru ca, pe timpul noptii, paduchii vin pe gaini si se hranesc cu sange. Insa, pe timpul zilei, ei se ascund mai mult in cotet, in anumite crapaturi, pentru a-si depune ouale.
Se prepara o solutie astfel: peste mujdeiul obtinut de la 10-12 catei de usturoi turnam o jumatate de litru de apa. Strecuram. Putem adauga si ulei esential de lavanda sau de menta.
Acesta este un tratament rapid și eficient pentru combaterea păduchilor de găină în cotețe și cuibare.
Stropiti din abundenta cu motorina peste tot in interiorul cotetului, pe langa el si pe deasupra lui. In maxim 2 zile vor disparea paduchii. Repetati operatiunea la o saptamana si la 2 saptamani, pentru a distruge si pe cei care ies din oua.
– faceti curatenie des
– cand aduceti pasari noi in efectivul de gaini, asigurati-va ca sunt curate si ca nu au paduchi
– o cutie sau o ladita cu nisip si cenusa (amestecate) pot avea efecte bune, cenusa din penele gainilor contribuie la distrugerea paduchilor.ATENTIE! Folositi doar cenusa din lemn natural, netratat, si aveti grija sa nu contina cuie sau alte obiecte ascutite.
In comert exista si alte produse de deparazitare, va puteti consulta si cu medicul veterinar pe aceasta tema daca nu sunteti siguri.
In general, lumea cauta metode pentru combaterea paduchilor la gaini natural, astfel ca fiecare a testat o gramada de metode.
Putem folosi crengi de nuc, soc sau boz, punem crengute pe langa cuibarele pasarilor.
Putem face și o soluție cu 200 grame rămurele de soc peste care turnam 2 litri de apa fiarta.
Lăsăm 24 de ore cu un capac și putem da în cotete când e vremea mai calda. Acesta e un repelent, insecticid natural pentru păduchii păsărilor, e un repelent, cum e autanul, doar gonește păduchii, asa funcționează acest decoct.